AMPA ESCOLA LA RODA Educació TERRASSA Barcelona
AMPA ESCOLA LA RODA Educació TERRASSA Barcelona

El curs passat, no va sortir l’AMPAPAPERS. Potser reflex del canvi d’etapa que moltes comissions, inclosa la d’Informació estaven demanant.

A principis del curs, només quedàvem dos membres dins la Comissió, però de la Junta sortint ens van donar un gran suport, sol·licitant nous membres a totes les reunions inicials de classe amb els pares. I van aparèixer molts voluntaris, tants..., que de cop i volta érem vuit! Ens vam reunir, vam començar a organitzar-nos, repartint-nos les tasques de gestionar la web, dinamitzar les xarxes socials i composar la revista. Tothom tenia cabuda en alguna tasca!

I, llavors, una catàstrofe just passat el Carnestoltes: el servidor on teníem allotjada la web decidí aplicar mesures extremes de seguretat i va bloquejar l’accés a tothom, excepte a l’administrador. Ningú podia veure la web! No podíem penjar les fotos l’any que tornàvem a guanyar la Rúa Infantil!!! Missatges de la Comissió de Festes, de la Junta, de l’Escola, preguntant què estava passant. “Maiday, Maiday!”

Ràpidament, vam constituir una “Subcomissió de Crisi” de 3 persones (els informàtics), que vam reunir-nos vàries nits a la casa del Tomàs López, resolent els problemes i dubtes que aquest s’anava trobant. No sabeu ni us podreu imaginar les hores, dies, que el nostre esforçat ‘webmaster’ ha dedicat a fer còpies de seguretat, contractar un nou servidor, transferir tota la informació, actualitzar el programari, etc. I, amb tot això, encara va haver-hi ànims per donar una nova cara a la web i fer-la molt més accessible a través de mòbils i tauletes. Poca broma!

Amb la web ja remodelada, vam decidir com repartir i administrar els continguts: la revista continuaria sent la memòria del curs però, com diferenciar el que publicàvem a la web i les xarxes socials? La web ja era l’aparador de les activitats de l’AMPA, però volíem que els canals de Facebook i Twitter animessin a la gent a participar. Per això cadascú té ara un dinamitzador, i els que heu posat algun comentari haureu comprovat com se us dóna resposta (quan cal).

Finalment, la gran tasca de recollir els continguts per a la revista, dissenyar-la i fer la maquetació. Tasca que ha fet una altra part de l’equip entre correus, dropbox, whatsapps i quedades al Bar Toni mentre els fills jugaven al Parc.

Realment, estem molt satisfets de la feina que hem fet. Sobretot, perquè ens considerem la veu, la lletra i la pantalla del que feu totes les famílies de La Roda.

Esperem que més de vosaltres us animeu a participar en la nostra Comissió el proper curs, les idees noves sempre són benvingudes!